BODIU SRL   Curățătorie chimică (curaţare uscată) şi spălătorie ecologică -  Bistrita
Doriți o ținută impecabilă a hainelor dvs.?        Curatatoria Bodiu va asteapta !

Bine ati venit pe site-ul   <Curatatoriei ecologice BODIU>

Curatatoria Bodiu

                 Curatarea chimica ecologica (curatare uscata) si spalarea profesional reprezinta un mod simplu de a pastra ca noi hainele preferate. Unele haine chiar prezinta indicatii clare asupra faptului ca trebuie spalate sau curatate numai de catre curatatorii specializate. Va prezentam o serie de sfaturi utile care va vor ajuta sa economisiti bani si sa cresteti durata de viata a hainelor dumneavoastra in acelasi timp:

           Nu uitati cand cumparati o haina, ca aceasta va trebui spalata intr-o zi. Verificati sau pastrati eticheta cu simbolurile de intretinere deoarece majoritatea hainelor necesita conditii speciale de spalare.

           Rezistati ispitei de a scoate petele acasa, mai ales in cazul in care produsele au indicatii clare de spalare in curatatorii specializate.
           Petele lasate pe haine un timp indelungat pot deveni imposibil de scos. Din aceasta cauza, hainele patate trebuie aduse cat mai repede la curatatorie.
           Cand va aduceti hainele la spalatorie, nu uitati sa indicati personalului petele greu de observat. Prin aceasta metoda ne asiguram ca utilizam produsele potrivite in timpul procesului de curatare.
           Produsele zilnice de ingrijire corporala pot duce la patarea sau ingrasarea hainelor. Inainte sa va imbracati, permiteti lotiunilor, parfumelor sau antiperspirantelor sa se usuce, deoarece unele ingrediente din aceste produse pot avea efecte adverse asupra culorilor hainelor.

          Nu calcati niciodata un material cu pete de deodorant, deoarece veti deteriora permanent structura fibrei;

           Aveti grija sa nu aduceti hainele in contact cu solutiile de protectie solara, majoritatea acestora producand pete permanente;

          Nu incercati sa indepartati singuri petele de produse cosmetice. Culorile din acestea se transfera foarte usor si maresc pata;

          Cel mai sigur mod de inalbire superficiala a tuturor fibrelor naturale este folosirea otetului alb;

          O greseala “fatala” des intalnita este folosirea acetonei pentru indepartarea petelor. Fibrele acetate se vor dizolva in acetona, deci nu incercati aceasta procedura;

          Unele din urmele de apa de pe materiale precum tafta sau matase pot fi indepartate prin expunerea materialului la aburi si calcarea usoara inainte de uscare;

          Daca pata este inca uda, nu o frecati, altfel se va intinde. Incercati doar sa indepartati excesul de umiditate cu un servet de hartie sau bumbac.

          Aduceti piesele asortate impreuna la curatatorie. De exemplu, daca aduceti sacoul unui costum, aduceti si pantalonul sau fusta, chiar daca acestea din urma nu sunt murdare sau patate. In acest fel, daca apar mici decolorari la nivelul materialului, piesele vor putea fi purtate in continuare impreuna.
          Pentru a preveni decolorarea fibrelor, precum si fixarea eventualelor pete in tesut, evitati expunerile excesive la lumina soarelui sau la lumina artificiala puternica.
          Caldura generata de fierul de calcat poate fixa petele definitiv. Nu calcati hainele care prezinta pete.
          Nu utilizati dizolvant sau alte solutii pe baza de alcool pentru scoaterea petelor de oja, pix sau alte pete greu de indepartat.
          Rezistati tentatiei de a spala acasa cat mai multe haine, chiar daca stiti cum sa procedati, riscati doar sa va stricati lucrurile.

 

 

SC BODIU SRL Bistrita 2015